Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

De kennis van nu

Ook het wetenschapsprogramma De kennis van nu besteedt aandacht aan Back to the Future II en de tijdreis van Marty McFly naar 21 oktober 2015. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen kijken naar de technische voorspellingen van de blockbuster uit 1989. Voorlopig hebben we nog geen hoverboards, hologrammen en schoenen die zichzelf strikken. Jekel kijkt hoe het zit met hoverboards en wil een paar hovertricks doen. Van Nimwegen onderzoekt de vliegende auto. Ze bezoekt een bedrijf dat werkt aan een gyrocopter-auto, geschikt voor de weg en de lucht.