Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Huis te koop

De huizenmarkt is weer flink aangetrokken en we wonen in een mooie, rustige straat op een geliefde plek. Dan moeten we toch ook zelf, zonder makelaar, ons huis kunnen verkopen?

Dus plaatsen we een advertentie in de regionale krant en organiseren een dag open huis. Alle rommel aan de kant, tuin onkruidvrij en het gras keurig gemaaid. De kinderen spelen vandaag bij vriendjes. Mijn vrouw bakt een appeltaart. Wij zijn er klaar voor, het ruikt echt heerlijk.

De eerste kijker belt aan op de afgesproken tijd. Ik open de voordeur en laat het jonge stel binnen.

„Hmm ik ruik het al”, zegt hij, „geen afzuigkap”.

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar nrc.nl/ik