Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Harry Brown

(Daniel Barber, 2009). Sir Michael Caine (1933) is te goed voor deze lichtelijk ranzige wraakthriller, waarin hij als eenzame oud-marinier de hangjongeren in de buurt neerknalt omdat ze zijn beste vriend vermoord zouden hebben en justitie ze daarvoor niet kan veroordelen. Met Emily Mortimer als politie-inspecteur Alice Frampton. Wie Caine in een goede film wil zien, kan beter een week wachten. Youth van regisseur Paolo Sorrentino, waarin hij samen speelt met Harvey Keitel, gaat op 29 oktober in première.