Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Footloose

(Craig Brewer, 2011). Sterke remake van Footloose (1984), de dansfilm over een jongen uit de stad die terechtkomt in een klein gehucht en daar in opstand komt tegen de strikte wetten die onder andere dansen verbieden. Regisseur Craig Brewer heeft een sterker gevoel voor couleur locale dan de oorspronkelijke regisseur Herbert Ross. Bomont is anno 2011 geen fictief plaatsje meer, maar een stoffig gehucht in Tennessee. De cast is ook niet meer zo blank als in 1984. Ook is het nu een heuse dansfilm, met hoofdrolspelers die echt goed kunnen dansen.