Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dode peuter (4) gevonden in huis in Dordrecht

De omstandigheden rondom de dood van het kind zijn volgens de politie verdacht.

Jas van een politieagent
Jas van een politieagent Foto ANP / Koen van Weel

In een woning in Dordrecht is gisteravond het lichaam van een jongen van vier jaar oud gevonden. Het is niet duidelijk hoe de peuter om het leven is gekomen, maar de omstandigheden rondom de dood van het kind zijn verdacht. De politie is dan ook een onderzoek begonnen.

Dat meldt de politie. Het kind werd gevonden door de 34-jarige vriendin van de bewoner. Laatstgenoemde wordt nog gezocht door de politie. Vermoedelijk is hij de vader van het jongetje. Er is nog niemand als verdachte aangemerkt, omdat nog niet duidelijk is of het kind door een misdrijf om het leven is gekomen.

Forensisch onderzoek

De politie heeft het gebied rondom het huis afgezet en is begonnen met een forensisch onderzoek. Nadat het kind werd gevonden, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Die konden echter niets meer voor de peuter doen. De familie van het overleden kind is op de hoogte gebracht.

De peuter werd op dezelfde dag gevonden als in Heerhugowaard een dode baby werd gevonden. Het overleden kind werd ontdekt tijdens onderzoek naar aanleiding van de vondst van een andere zuigeling, eerder deze een maand. De burgemeester zegt geschokt te zijn door de vondst en gaat de wijk in om te praten met de bewoners.