Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Ontwikkelingshulp

2Doc: Forengie

Documentairemaakster Eline Flipse bekijkt Nederlandse projecten voor ontwikkelingshulp in Afrika. Particuliere initiatieven nemen toe, maar zit men nog wel te wachten op die westerse hulp? Flipse reist door Ethiopië en volgt een aantal Nederlandse initiatiefnemers bij hun projecten, zoals de 94-jarige filantrope Anita, die met een bevriend echtpaar veel hulpprojecten steunt, en Herman en Harry die op pad zijn voor een stichting uit Urk. Maar de positie van de goedbedoelende westerling verandert, wat soms leidt tot ongemakkelijke situaties.