Dit schrijven andere media vandaag

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

‘Regering moet opkomen voor KLM’

Vier miljard euro en 55.000 banen staan op het spel als KLM verdwijnt, blijkt uit een rapport van de Nederlandse regering. De cijfers zijn voor vakbond De Unie en het Noord-Hollands provinciebestuur reden aan de bel te trekken, schrijft RTL-Z.

Gedeputeerde Tjeerd Tjalsma van Noord-Holland en de vakbonden vrezen dat er banen zullen verdwijnen en de belangrijke rol van Schiphol inzakt, mocht KLM failliet gaan.

Minister Jeroen Dijsselbloem is voorlopig nog niet van plan in te grijpen, maar als de nood echt aan de man is kan hij mogelijk kiezen voor een tijdelijke participatie in de luchtvaartmaatschappij.

Elektrisch ‘tanken’ in Europa best goed te doen

De Volkskrant spreekt vanochtend met een Eindhovense student die met een elektrische auto een rondje door Europa reed. Wat blijkt? Dat is prima te doen, bijtijds je accu opladen is bijna geen probleem.

Juist deze week besloot de Benelux knelpunten voor elektrisch rijden en het opladen van accu’s in kaart te brengen. Toch merkte de Eindhovense student Wouter van der Wal amper problemen bij zijn 4.500 kilometer lange rondje door Europa deze zomer.

Toch is het wel zaak om je ritten goed te plannen, zodat je niet langs de snelweg stilstaat met een ‘lege tank’. Van der Wal daarover:

Je moet werken met apps, want die worden bijgewerkt door echte mensen die de laadpunten gebruiken.

Boeren balen van traag internet

Nee, boeren kunnen niet alleen klagen over slecht weer. Tegenwoordig is ook een goede internetverbinding noodzaak voor het boerenbedrijf, schrijft Trouw. En daar is nog best wel wat werk te verzetten, blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.

In Gelderland en Noord-Brabant bijvoorbeeld blijven snelle verbindingen een heikel punt, terwijl delen van Groningen supersnel browsen dankzij de gigantische datacenters van Google in de Eemshaven.

Waarom boeren een snelle verbinding nodig hebben? Ze kunnen hun werk niet meer doen zonder camera’s en geavanceerde meetapparatuur, waarmee zij voortdurend in verbinding moeten staan. Gelukkig voor de boeren in de Achterhoek en Zeeland wordt er vaart gemaakt met de aanleg van 4G-netwerken om de gaten te dichten.

    • Wouter van Cleef