Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Chinese diplomaten gedood in de Filippijnen

Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend.

Cebu is een provincie in het midden van de Filippijnen.
Cebu is een provincie in het midden van de Filippijnen. Foto Cheryl Baldicantos / EPA

Twee diplomaten afkomstig uit China zijn doodgeschoten in een restaurant in de Filippijnen. Een andere, hoge Chinese diplomaat raakte gewond door de aanval en is naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om de consul-generaal Song Ronghua, zo schrijft persbureau AP.

Een woordvoerder van de politie meldt aan persbureau AP dat een vrouw afkomstig uit China is opgepakt, ze zou werkzaam zijn bij het Chinese consulaat. Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend. Er zou een tolk onderweg zijn om de vrouw te verhoren.

De schietpartij vond plaats om 13.30 uur lokale tijd in een privéruimte van het restaurant. Volgens de manager van de eetgelegenheid ontstond er een ruzie en kort daarop waren er schoten te horen.

Centrale ligging

Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Manila kon nog geen reactie geven op de schietpartij, zo schrijft de BBC.

Cebu is een provincie in het midden van de Filippijnen. Het is een van de meest ontwikkelde provincies van de Filippijnen als het gaat om handel en industrie.