Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Arsenal leeft nog na thuiszege op koploper Bayern München

Arsenal leeft nog. De Londense club versloeg na twee nederlagen gisteravond in groep F van de Champions League Bayern München in een enerverende wedstrijd met 2-0.

Bayern München was lange tijd de bovenliggende partij, maar Arsenal was gevaarlijk bij counters. De doelpunten werden gemaakt door de Franse spits Giroud – na een afschuwelijke fout van doelman Manuel Neuer – en de Duitser Özil.

Olympiakos Piraeus nam in die groep de tweede plaats stevig in handen door een 1-0 overwinning bij Dinamo Zagreb. Voor de Griekse clubs scoorde Ideye.

In groep E heeft Barcelona de leiding verstevigd door een 2-0 overwinning in Wit-Rusland op Bate Borisov. Beide doelpunten werden na rust gemaakt door de Kroaat Rakitic.

Bayer Leverkusen profiteerde ten dele van het verlies van Bare Borisov. De Duitse ploeg verstevigde in die groep na een spectaculaire wedstrijd zijn tweede plaats met één punt door een 4-4 gelijkspel tegen AS Roma. Leverkusen kwam op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van de Mexicaan Javier Hernández. De Italiaanse ploeg knokte terug door treffers van achtereenvolgens Di Rossi (2x) Pjanic en Falqué. Op de valreep voorkwamen Kampl en Mehmedi een nederlaag voor Bayer Leverkusen.

In groep G nam FC Porto de leiding over van Dinamo Kiev. De Portugese ploeg versloeg het nog puntloze Maccabi Tel Aviv met 2-0 door treffers van Aboubakar en Brahimi.

Chelsea komt in die groep de malaise niet echt te boven. De Londense ploeg blijft derde na een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev.

FC Zenit lijkt rechtstreeks af te stevenen op plaatsing voor de achtste finales. De Russische ploeg versloeg op eigen veld Olympique Lyonnais met 3-1. Voor de thuisclub scoorden: Dzyuba, Hulk en Danny. Lacazette was de doelpuntenmaker voor Lyonnais.

In de andere wedstrijd deed Valencia goede zaken met een 2-1 overwinning op AA Gent, dat op één punt blijft staan. Valencia kwam op voorsprong door een treffer van Feghouli, waarna Foket gelijkmaakte. De zege dankte Valencia na rust aan een eigen doelpunt van Mitrovic. (NRC)