Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wonen

Investeringen stijgen sterk, ook komende tijd

De investeringen in Nederland zijn in augustus met 13,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vanochtend bekend. Net als in de voorgaande maanden is vooral meer in woningen geïnvesteerd. Ook de investeringen in infrastructuur, machines en personenauto’s waren aanzienlijk hoger dan een jaar eerder. Voor september en oktober zijn de omstandigheden even gunstig, zo valt op te maken uit de investeringsradar van het statistiekbureau. (ANP)