Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Amerikaanse straaljagerpiloot komt om bij crash in Engeland

De piloot vloog boven het Britse graafschap Cambridgeshire toen hij met zijn F-18 straaljager neerstortte.

Een soortgelijk toestel stortte vanochtend neer in Cambridgeshire.
Een soortgelijk toestel stortte vanochtend neer in Cambridgeshire. Foto: Mazen Mahdi / EPA

Bij een crash met een F-18-straaljager is vanochtend een Amerikaanse piloot omgekomen. Op het moment van de crash bevond het toestel zich boven de stad Ely in het graafschap Cambridgeshire, op ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Londen.

Het toestel, een jachtbommenwerper van het type F/A-18 Hornet, was in de buurt van basis Lakenheath van de RAF, een luchtmachtbasis die al jaren aan de Amerikanen is verhuurd. Het vliegtuig was daar even daarvoor opgestegen. Volgens de BBC hoorde de straaljager bij een groep vliegtuigen die op weg was van het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten.

Over de oorzaak van de crash zijn nog geen mededelingen gedaan.

Twitter avatar CambridgeNewsUK Cambridge News Our images from the scene of this morning’s US fighter jet crash NW of Lakenheath https://t.co/LhjlvA7hIz #F18 https://t.co/KddZzM0lVJ

De stad Ely, waar het vliegtuig neerstortte: