Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Fictiedebuut Cornelisse verschijnt in eigen beheer

Bij uitgeverij Atlas Contact verschenen haar bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets.

Schrijfster Paulien Cornelisse tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen van het tv-programma Wie is de Mol?
Schrijfster Paulien Cornelisse tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen van het tv-programma Wie is de Mol? ANP KIPPA ROBERT VOS

Schrijfster Paulien Cornelisse geeft haar volgende boek in eigen beheer uit, los van uitgeverij Atlas Contact, waar haar bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets verschenen.

Miljoen boeken

Van die twee titels samen werden bijna een miljoen boeken verkocht. In een persbericht zegt Cornelisse:

“Bij het maken van mijn theatervoorstellingen heb ik al jaren de volledige productie in handen. Ik was benieuwd hoe zoiets zou werken bij het uitbrengen van een boek. Ik heb dus zelf een goed en buitengewoon ervaren team samengesteld: een redacteur, een vormgever, een pr/marketingtype, en ik heb een externe partij gevraagd om de verkoop te verzorgen.”

De verwarde cavia, Cornelisses fictiedebuut over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt, moet volgend voorjaar verschijnen.

Achterpagina

Een deel van het boek publiceerde zij onder het pseudoniem J. Waterlander op de Achterpagina van NRC Handelsblad.