Adele laat 30 seconden van haar nieuwe muziek horen

„Hallo”, zong de Britse zangeres Adele (27) zondagavond ineens op de Britse televisie terwijl het scherm op zwart ging. „Ik ben het. Ik vroeg me af of je na al die jaren weer eens wilt afspreken om alles door te nemen. Ze zeggen dat tijd wonden heelt, maar daar merk ik weinig van.” En toen volgden drie puntjes...

Onverwacht liet zangeres Adele nieuwe muziek horen tijdens de reclamebreak van het Britse programma X Factor. Het was een teaser waarin onmiskenbaar Adeles gedragen soulstem klonk in een ballade die 30 seconden duurde. De gezongen woorden kwamen op een zwarte achtergrond voorbij.

Als alles goed gaat komt in november, eindelijk na vijf jaar, het nieuwe album uit van de zangeres. Daar wordt reikhalzend naar uitgekeken. Haar laatste cd, 21, kwam uit in 2011 en ontving met superhits als Rolling in the Deep en Someone Like You lovende kritieken.

Of dit fragment een persoonlijke boodschap is van haarzelf aan haar fans, over hoe ze zich voelt, of dat dit komt uit een van haar nieuwe liedjes waarin ze op haar typische wijze weer een ex aanspreekt, is onduidelijk. Wanneer het liedje in zijn geheel te horen is, is onbekend. Er wordt al jaren gewacht op nieuwe muziek; de zangeres werd moeder en trok zich terug. Onder meer Danger Mouse en Damon Albarn werkten aan Adeles nieuwste, die 25 zal heten.

    • Amanda Kuyper