Politie vindt tweede dode baby in Heerhugowaard

De vondst is niet eerder gemeld omdat de politie eerst DNA-onderzoek wilde laten doen.

Foto ANP / Koen van Weel

De politie heeft in een woning in Heerhugowaard een tweede dode baby gevonden, zo meldt de politie. Dit gebeurde tijdens het onderzoek naar de dode baby die begin oktober in een tas in de Noord-Hollandse gemeente werd gevonden.

De vondst is niet eerder gemeld omdat de politie eerst DNA-onderzoek heeft laten doen om te onderzoeken of de baby’s verwantschap hadden met de 34-jarige bewoonster of de 35-jarige vrouw die de woning als opslag gebruikte. Het DNA matchte niet. De politie doet nader onderzoek naar de rol van de vrouwen in de zaak.

Wanneer het tweede kind is aangetroffen, is niet bekendgemaakt.

Burgemeester Han ter Heegde is zeer geschokt door de vondst. “Het is een nieuwe dreun, zeker ook voor de buurt”, zei hij tegen persdienst ANP. De burgemeester gaat vanmiddag de wijk in om te praten met bewoners. Vooralsnog staan geen bewonersbijeenkomsten gepland, maar “indien nodig gebeurt dat”, zei een woordvoerder van de gemeente Noord-Holland.