Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Oprah neemt fors belang in Weight Watchers

Beurskoers verdubbeld
Beurskoers verdubbeld

Televisiester Oprah Winfrey heeft voor ruim 43 miljoen dollar een belang van 10 procent genomen in Weight Watchers International. Ze wordt bovendien lid van het bestuur. Dat heeft het dieetbedrijf gisteren bekendgemaakt.

Reden voor Oprah’s investering is dat het concept Weight Watchers haar geholpen heeft in de strijd tegen de kilo’s, zo zei ze in een toelichting. Naast een belang van 10 procent heeft ze nog een optie voor 5 procent van de aandelen.

Het gaat niet goed met Weight Watchers. De winst daalde afgelopen boekjaar met meer dan 50 procent, en het bedrijf verloor sinds januari bijna driekwart aan beurswaarde. Weight Watchers wil de focus op afvallen nu gaan uitbreiden naar het helpen van mensen bij „een gezonder en gelukkiger leven”, aldus bestuursvoorzitter Jim Chambers.

De komst van Oprah Winfrey zorgde in ieder geval voor tevreden beleggers: de beurskoers verdubbelde gisteren. (NRC)