Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Carrière

Een passende naam voor elke carrière

Eigenlijk heet hij Martijn Garritsen, maar omdat ze dat in het buitenland niet kunnen uitspreken noemt hij zich Martin Garrix. De succesvolle dj (nummer drie van de wereld) was afgelopen week te gast bij tv-programma Zondag met Lubach, waar voor de gelegenheid een handige online tool werd gepresenteerd om de perfecte dj-naam te vinden: de Martin Garrixizer (martingarrixizer.com).

Als presentator Arjen Lubach de overstap maakt van de televisiestudio naar de dj-booth moet hij zichzelf Arthur Lubax noemen volgens de Martin Garrixizer. Jeroen Pauw twitterde dat hij als Jeramy Pax door het leven zou moeten gaan. Overigens geeft de tool als je ‘Martin Garrix’ intikt de naam van collega-dj Hardwell.

Er zijn op het net meer hulpmiddelen om de perfecte naam te vinden bij iedere carrière. Wie geen dj wil worden maar spits voor het Braziliaanse nationale voetbalelftal kan gebruikmaken van Brazilname – de enige manier voor Memphinho en Huntelaezo om nog naar het WK te gaan. (anu.co.uk/brazil/) Ook handig is de tool What’s your ghetto name? Als er ooit nog een Hoe heurt het eigenlijk in the hood gemaakt wordt, valt Jort Kelder als Jovantay Macavelli met de etiquettegids van Flaminga Foshizzle (Amy Groskamp-ten Have) vast niet zo op.