Opinie

    • Frits Abrahams

Kickbokser

In Hilversum, las ik in deze krant, heeft een kickboksveteraan met een andere man een Facebookpagina aangemaakt met de titel ‘Liever Iets Minder Vluchtelingen in Hilversum’. Op grond van de argumentatie van de heren kwam ik op het idee een tegenpagina te beginnen, getiteld: ‘Liever Iets Minder Gezeik Over Vluchtelingen in het algemeen en die in Hilversum in het bijzonder’.

Ik hoop niet dat ik mezelf daarmee lichamelijke schade berokken, want ik zie opvallend veel kickbokstypes in de frontlinie van de protestbeweging tegen de asielzoekerscentra. Op de Hilversumse Facebookpagina overwegen ze al zich te verenigen tot een heuse burgerwacht.

Of wordt het eerst een lekkere knokploeg die hier en daar wat lastige koppen van de romp rukt? Onze kickboksveteraan is er klaar voor als ik mag afgaan op de strijdlustige manier waarmee hij met zijn kompaan aan de bar zit. Nee, dreigen met geweld doet hij niet, zegt hij, maar dat heeft hij ook helemaal niet nodig zodra hij zijn werkkring noemt: trainer van (top)kickboksers.

Alle kaalgevreten argumenten tegen de opvang van vluchtelingen vinden we in de redeneringen van de heren terug. Nee, ze zijn geen racist, een van hen heeft trouwens zélf een ‘kleurtje’, dus wat willen we nog meer? Ze hebben alleen gemerkt dat die lui ‘alles’ krijgen, een huis, meubels, fietsen, een flatscreen. Bovendien, die jonge mannen met dat torenhoge testosterongehalte hebben ‘zo hun behoeftes’, nietwaar. Daar kan elke kickbokser die stijf staat (ha!) van de adrenaline en de amfetamine van meepraten.

Je dochter zal er maar elke dag langs moeten! Kan ze nog wel over straat? Ze hebben immers zó weinig respect voor ‘onze vrouwen’!

De kickbokser is een dezer dagen met zijn vriend bij burgemeester Broertjes van Hilversum op bezoek geweest. Kennelijk kan iedereen die een dubieuze Facebookpagina begint meteen bij de burgemeester op bezoek. Die was al geschrokken van het succes van hun pagina, volgens de kickbokser. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen – er zijn heel wat Nederlandse burgemeesters de laatste tijd danig geschrokken. Het is een ondankbaar baantje geworden. Bij de een wordt de auto in brand gestoken, de ander ziet zich genoodzaakt na doodsbedreigingen enkele maanden onder te duiken.

De Hilversumse kickbokser had een gesprek verlangd omdat hij door de burgemeester serieus wilde worden genomen. Hij wil voortaan ook op de hoogte gehouden worden van ‘opvangplekken en aantallen’. Ik zou het maar doen, meneer Broertjes, want al die kickboksers van de Nederlandse anti-azc-beweging hebben vast herhaaldelijk naar The Godfather en Scarface gekeken en weten hoe je de onwillige medemens moet bewerken.

Onze kickboksers reiken zelfs al naar de internationale top: Badr Hari mag lijfwacht zijn van de voetballer Ronaldo. Bereiken we toch nog iets in de voetballerij.

Onze burgervaders zouden misschien wat steviger in hun schoenen kunnen staan als ze zich verzekerd wisten van de ondubbelzinnige steun van hun Haagse politici. Maar daar kunnen ze heel schril naar fluiten. Van Zijlstra (VVD) wisten we al dat de grens bereikt was, met name voor Syrische borstvergrotingen, maar nu vindt ook Buma (CDA) het Hongaarse hek ‘moreel aanvaardbaar’.

Vorige week deden ze nog flink tegen Wilders in de Tweede Kamer, nu staan ze weer eensgezind met hem aan dezelfde kant van het hek.

    • Frits Abrahams