Vragen bij dood Britse in Istanbul

Er zijn twijfels gerezen over de doodsoorzaak van de Britse journaliste Jacqueline Sutton, nadat ze zondagochtend onder verdachte omstandigheden dood werd aangetroffen op een toilet op een vliegveld in Istanbul. Turkse media berichtten dat ze zichzelf zou hebben opgehangen, maar vrienden en collega’s zeggen op Twitter en in Britse media niet te geloven in die lezing. Ze hebben opgeroepen tot een internationaal onderzoek. De 50-jarige journaliste was gisteren onderweg naar de Iraakse stad Irbil, maar miste haar verbindingsvlucht. Volgens lokale Turkse media zou ze overstuur zijn geraakt omdat ze geen geld bij zich had voor een nieuw ticket. Sutton werkte jarenlang als journalist in Irak, was producer voor de BBC en had daarnaast verschillende posities bij humanitaire organisaties, waaronder de Verenigde Naties. (Reuters, NRC)