Onschuldige migrant gelyncht na steekpartij bij busstation

De Israëlische politie is een klopjacht begonnen op de daders van een lynchpartij. Een Eritrese migrant werd gisteren door een bewaker beschoten en door een menigte aangevallen in de chaos na een schiet- en steekpartij op een busstation in de Israëlische stad Beersheba. Daarbij vielen één dode en tien gewonden. De dader werd doodgeschoten. De migrant Haptom Zerhom, achter in de twintig, was op pad om zijn werkvisum te vernieuwen. Hij werd neergeschoten en vervolgens geschopt, geslagen en met een stoel bewerkt. De man bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens Israëlische media namen omstanders voetstoots aan dat de Eritreeër de dader was, vanwege zijn huidskleur. Eritreeërs in Israël worden geregeld slachtoffer van discriminatie. Israël staat sterk onder spanning na een serie dodelijke steekincidenten in de laatste weken. (AP)