Building Cars Live

Hoewel de drie presentatoren van Top Gear het BBC-autoprogramma gezamenlijk hebben verlaten, zijn ze nog wel welkom bij de zender. Zo was de in opspraak geraakte presentator Jeremy Clarkson deze maand te zien als gastpresentator van de satirische quiz Have I Got News For You (waar hij veel grappen over zijn gedwongen vertrek bij de BBC over zich heen kreeg). May keert terug met een tweedelige live-special vanuit de autofabriek van BMW in Oxford, de thuisbasis van de Mini. Hier rolt ongeveer elke minuut een nieuwe auto van de band. Samen met presentatoren Kate Humble en Ant Anstead volgt hij in 24 uur de productie van een auto (deel twee is morgen te zien). Naast het live gedeelte zijn er reportages over de nieuwste technologische ontwikkelingen: Humble kijkt naar het succes van de elektrische auto in Noorwegen en Anstead gaat de Duitse snelweg op met een zelfrijdende auto („Bonkers!”). Of het Volkswagen-schandaal ter sprake komt in de uitzendingen is nog niet duidelijk. Ondertussen zijn de opnames van het nieuwe autoprogamma met May, Clarkson en Richard Hammond voor de streamingdienst van Amazon begonnen.