Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Duizenden migranten gestrand in de regen

Foto’s Reuters/AFP

Aan de grensovergangen op de route van Servië via Kroatië en Slovenië naar Oostenrijk en Duitsland zijn duizenden migranten gestrand, vaak in slecht weer. Slovenië zegt niet meer dan 2.500 migranten per dag te kunnen verwerken. In de Servische grensstad Berkasovo wachtten gisteren naar schatting tienduizend migranten tot ze konden doorreizen. Sommigen gingen blootsvoets de grens over naar de Kroatische stad Babska. Vandaar gaan migranten met treinen en bussen door naar Slovenië. Gisteren waren dat er ongeveer 5.000. Ook bij de grens tussen Kroatië en Slovenië was het voor de meesten lang wachten, ook weer in de regen (foto midden rechts). In Oostenrijk kwamen gisteren 4.000 migranten aan. (NRC)