Graphic

Een Lamborghini als bedrijfsauto? Waarom ook niet

Foto Lamborghini

Je kunt natuurlijk voor een busje van Volkswagen, Mercedes of Renault gaan als je een nieuwe bedrijfsauto nodig hebt. Maar daarvan rijden er in ons land al bijna 400.000 rond. Dat kan ook anders, moeten de vier mensen hebben gedacht die vorig jaar een Lamborghini als bedrijfsauto lieten registreren. Of de twee die een Donkervoort ruim genoeg vonden.

De kans dat die auto’s vanaf vandaag ook in de Amsterdamse RAI te vinden zijn, is klein. In het congrescentrum vindt de vierdaagse BedrijfsautoRAI plaats, een vakbeurs voor de transportsector. Op het programma staan naast de nodige presentaties onder meer kennissessies over autobelastingen, transportplanning en logistieke start-ups.

Raak de grafiek-iconen aan voor extra informatie

Overigens ziet het Economisch Bureau van ING de verkoop van trucks wel flink stijgen in Nederland: de groei over de eerste acht maanden van 2015 (ten opzichte van een jaar eerder) was het hoogste van de hele EU. Wel een stuk minder glamourous dan een Donkervoort, natuurlijk.