Voorzitter Braziliaanse voetbalbond moet zich terugtrekken uit FIFA

Marco Polo del Nero, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, moet zich terugtrekken uit het bestuur van de FIFA. De top van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft dat besloten, meldden Braziliaanse media gisteren. Polo del Nero is geen verdachte in het omkoopschandaal bij de wereldvoetbalbond, maar gedraagt zich sinds de arrestaties in Zürich wel opvallend. Toen zijn voorganger Jose Maria Marin eind mei door de Zwitsers van zijn bed werd gelicht, toog Del Nero met zijn gevolg naar het vliegveld. Hij vloog vanuit Zwitserland direct naar Brazilië, miste zo de verkiezing van de nieuwe FIFA-preses en stak sindsdien de grens niet meer over. Ook vergaderingen van de FIFA, waar hij een van de vertegenwoordigers was van Zuid-Amerika, sloeg hij over. Nu is besloten dat Del Nero zijn functies zal neerleggen en er een opvolger wordt aangewezen. (ANP)