Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

CL: spektakel in Leverkusen, Arsenal verslaat Bayern

Bayer Leverkusen en AS Roma spelen met 4-4 gelijk, terwijl Barça wint van BATE Borisov.

Spelers van Bayer Leverkusen vieren een feestje na de onwaarschijnlijke gelijkmaker in de wedstrijd tegen AS Roma in de groepsfase van de Champions League. Eindstand: 4-4.
Spelers van Bayer Leverkusen vieren een feestje na de onwaarschijnlijke gelijkmaker in de wedstrijd tegen AS Roma in de groepsfase van de Champions League. Eindstand: 4-4. Foto Martin Meissner/AP

In de groepsfase van de Champions League hebben Bayer Leverkusen en AS Roma voetbalfans vermaakt met een spektakelwedstrijd: 4-4. In Londen versloeg Arsenal op de counter Bayern München, terwijl FC Barcelona dankzij twee goals van Rakitic bij BATE Borisov won. Chelsea speelde opnieuw teleurstellend en verspeelde twee punten.

Leverkusen nam in eigen huis in de eerste helft al snel een 2-0 voorsprong, maar leek daarna de wedstrijd volledig uit handen te geven. Al tijdens de rust stond AS Roma alweer op gelijke hoogte, en na rust scoorden de Romeinen nog twee keer. Leverkusen rechtte zich echter weer op en maakte in de 86e minuut met de gelijkmaker een einde aan het weergaloze duel. Leverkusen stijgt daardoor naar de tweede plek in de poule, terwijl AS Roma laatste blijft.

Arsenal steelt punten

Lange tijd leek het erop alsof Bayern uit bij Arsenal de drie punten zou pakken. De Duitsers hadden veel meer balbezit, maar de grootste kans was voor Arsenal. Een fenomenale redding van doelman Neuer voorkwam een Engelse treffer. Neuer ging echter in de tweede helft hopeloos in de fout waardoor de net ingevallen Giroud namens Arsenal kon scoren. In de blessuretijd kwam daar nog een treffer uit een counter bij.

Arsenal greep met de overwinning de laatste strohalm om mee te blijven doen in de poule. De Engelsen staan nog altijd laatste, maar hebben met drie punten er evenveel als Dinamo Zagreb. Bayern en Olympiakos gaan samen aan kop met zes punten.

Bruno Martins Indi kreeg weer eens speeltijd bij FC Porto, en zijn team wist de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv te winnen. De Nederlandse verdediger kreeg een grote kans om te scoren, maar liet dat na. In de andere wedstrijd in de groep van Porto speelde Chelsea in en tegen Kiev gelijk met 0-0. De Engelse ploeg onder leiding van Mourinho staat nu derde in de poule, achter de Portugezen en Kiev.

Morgen komt de enige Nederlandse ploeg, PSV, in actie uit tegen VfL Wolfsburg.

Alle uitslagen van vanavond op een rijtje:

Groep E:
BATE Borisov - FC Barcelona 0-2
Bayer Leverkusen - AS Roma 4-4

Groep F:
Arsenal - Bayern München 2-0
Dinamo Zagreb - Olympiakos 0-1

Groep G:
FC Porto - Maccabi Tel Aviv 2-0
Dinamo Kiev - Chelsea 0-0

Groep H:
Zenit St. Petersburg - Olympique Lyon 3-1
Valencia - AA Gent 2-1