Adele laat nieuwe muziek kort horen

foto AP Photo/Jonathan Short

„Hallo”, zong de Britse zangeres Adele (27) zondagavond ineens op de Britse televisie terwijl het scherm op zwart ging. „Ik ben het. Ik vroeg me af of je na al die jaren weer eens wilt afspreken om alles door te nemen. Ze zeggen dat tijd wonden heelt, maar daar merk ik weinig van.” En toen volgden drie puntjes...

Onverwacht liet zangeres Adele nieuwe muziek horen tijdens de reclamebreak van het Britse programma X Factor. Het was een teaser waarin onmiskenbaar Adeles gedragen soulstem klonk in een ballade die 30 seconden duurde. De gezongen woorden kwamen op een zwarte achtergrond voorbij.

Als alles goed gaat verschijnt in november, na vijf jaar, haar nieuwe album, getiteld 25. Musici als Danger Mouse en Damon Albarn werkten mee. Er wordt reikhalzend naar uitgekeken. Haar laatste cd, 21, kwam uit in 2011 en ontving met superhits als Rolling in the Deep en Someone Like You lovende kritieken.

    • Amanda Kuyper