Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Vliegtuigje stort neer in Bogotá

Foto Mauricio Osoro/EPA

Reddingswerkers in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Daar stortte gisteren een vliegtuigje neer op een bakkerij, midden in een woonwijk. Er vielen vijf doden: de piloot, de drie passagiers en een persoon in de bakkerij, die in brand vloog. Zeven mensen raakten gewond, onder wie een 12-jarig meisje. Het ongeluk gebeurde een paar minuten nadat het vliegtuig was opgestegen van de luchthaven El Dorado. Het is de derde keer in drie maanden dat een vliegtuigje verongelukte in Bogotá. Eerder vielen daarbij zes doden. (AP)