Hattrick Lars van der Haar

Lars van der Haar won gisteren de veldrit in Valkenburg. Foto DAVID STOCKMAN/BELGA PHOTO

Lars van der Haar heeft gisteren voor de derde keer op rij de veldrit in Valkenburg gewonnen. De veldrijder uit Woudenberg is daarmee de eerste dit seizoen die de Belg Wout van Aert weet te verslaan. Van Aert was tot gisteren met vijf zeges in vijf veldritten de te kloppen man en de topfavoriet. De Belg nam op de Cauberg in de eerste ronde nog de leiding maar Van der Haar (24) kon volgen en nam het initiatief snel over. De Nederlander van Giant-Alpecin sloeg een gat en soleerde op indrukwekkende wijze naar de zege in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen met op de streep 24 seconden voorsprong op de concurrentie. Van Aert werd tweede, de 39-jarige routinier Sven Nys derde. Van der Haar kreeg na afloop de complimenten van zijn concurrenten. „Er stak er eentje bovenuit. Lars heeft een perfecte koers gereden”, zei Nys. „Lars is hier buitencategorie”, zei Van Aert, die drager blijft van de witte leiderstrui in de strijd om de wereldbeker. (ANP)