Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Ronaldo passeert Raúl: 324 goals voor Real

Cristiano Ronaldo is sinds zaterdag clubtopscorer aller tijden van Real Madrid. De Portugees scoorde eenmaal in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Levante, dat met 3-0 werd verslagen. Het was het 324ste doelpunt van Ronaldo in dienst van de ‘Koninklijke’. De man die in 2009 Manchester United verruilde voor Real had 310 duels nodig om het clubrecord te breken. Op de topscorerslijst passeerde hij clubicoon Raúl; de 38-jarige Spanjaard, die zijn loopbaan waarschijnlijk volgende maand afsluit bij New York Cosmos, maakte in 741 wedstrijden 323 doelpunten.

Ronaldo heeft dit seizoen in de Spaanse competitie tot nu toe zesmaal gescoord, twee keer minder dan Neymar. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona deed zaterdag in Camp Nou de geblesseerde Lionel Messi even vergeten. Met vier goals loodste Neymar zijn ploeg langs Rayo Vallecano: 5-2.

De ploeg uit Madrid nam na een kwartier de leiding door een doelpunt van Javi Guerra. Nog voor rust boog Neymar de stand om door twee benutte strafschoppen. In de tweede helft scoorde hij nog twee keer, waarna Luis Suárez het vijfde doelpunt voor zijn rekening nam. Jozabed maakte vijf minuten voor tijd de stand iets draaglijker voor Rayo Vallecano.

Barcelona deelt de koppositie in de Spaanse competitie nu met Real Madrid en het dit seizoen verrassende Celta de Vigo. (NRC)