Ronaldo clubtopscorer Real, Neymar doet Messi vergeten

Cristiano Ronaldo is sinds zaterdag clubtopscorer aller tijden van Real Madrid. De Portugese sterspeler scoorde zaterdag eenmaal in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Levante, dat met 3-0 werd verslagen. Het was het 324ste doelpunt van Ronaldo in dienst van de ‘Koninklijke’ en daarvoor had hij slechts 310 wedstrijden nodig. Op de topscorerslijst passeerde hij clubicoon Raúl. De 38-jarige Spanjaard, die zijn loopbaan waarschijnlijk volgende maand afsluit bij New York Cosmos, kwam in 741 wedstrijden tot 323 goals voor Real.

Ronaldo heeft dit seizoen in de Spaanse competitie tot nu toe zesmaal gescoord, twee keer minder dan Neymar. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona deed zaterdag in Camp Nou de geblesseerde Lionel Messi even vergeten. Met vier goals loodste Neymar zijn ploeg langs Rayo Vallecano: 5-2.

De ploeg uit Madrid hadden na een kwartier de leiding genomen door een doelpunt van Javi Guerra. Nog voor rust boog Neymar de stand om door twee benutte strafschoppen. In de tweede helft scoorde hij nog twee keer, waarna Luis Suárez de vijfde voor zijn rekening nam. Jozabed maakte vijf minuten voor tijd de stand iets draaglijker voor Rayo Vallecano.

Barça deelt de koppositie nu met Real Madrid en het dit seizoen verrassende Celta de Vigo. (NRC)