Na Ling ook Wijers weg bij Ajax

Na adviseur Tscheu la Ling vertrekt ook voorzitter van de raad van commissarissen Hans Wijers bij Ajax. De club maakte zaterdag bekend dat het de bedoeling is dat Leo van Wijk, een oude vriend van Johan Cruijff, volgende maand Wijers opvolgt. Voormalig KLM-topman Van Wijk (69) is nu lid van de raad van commissarissen. Het nieuws van zijn aanstaande benoeming kwam twee dagen nadat plotseling oud-voetballer Ling afscheid nam van Ajax. Die lichtte de afgelopen maanden de club organisatorisch door. De 64-jarige Wijers, oud-topman van AkzoNobel, was onlangs nog lovend over een rapport van Ling. Hij werd eind 2014 herbenoemd als voorzitter van de raad van commissarissen, voor vier jaar. Hij trad net als Van Wijk in 2012 aan. Ajax wil de aanstaande benoeming van Van Wijk niet toelichten. (NRC)