Wijnaldum helpt Newcastle United met vier doelpunten aan eerste competitiezege

Georginio Wijnaldum heeft gisteren het zwalkende Newcastle United bij de hand genomen. De Nederlander maakte liefst vier goals in het thuisduel met Norwich City (6-2): de eerste zege van het seizoen. Wijnaldum opende de score met de voet, trof daarna tweemaal doel met het hoofd (2-1 en 5-2) en bepaalde de eindstand op 6-2 met een prachtig schot.

Wijnaldum is de tweede Nederlander die vier keer scoort in een duel in de Premier League, na Jimmy Floyd Hasselbaink. Door de zege passeerde Newcastle op de ranglijst Sunderland, dat nu laatste staat.

Manchester City behield de koppositie door een 5-1 zege op Bournemouth, mede dankzij een hattrick van Raheem Sterling. Wilfried Bony was goed voor twee goals. City heeft nog altijd twee punten voorsprong op Arsenal en Manchester United, die beide wonnen.

De ploeg van coach Louis van Gaal versloeg Everton met 3-0 door goals van Morgan Schneiderlin, Ander Herrera en Wayne Rooney. Memphis Depay en Daley Blind zaten op de bank.

Arsenal had op bezoek bij Watford een uur nodig om op gang te komen, maar won daarna eenvoudig. Alexis Sánchez opende in de 62ste minuut de score. Ruim vijf minuten later vergrootte Olivier Giroud de marge door een rake volley. Een kwartier voor tijd bepaalde Aaron Ramsey de eindstand op 0-3. (ANP)