Opnieuw agent uit Brabant aangehouden voor lekken aan onderwereld

Er is nog geen verband met de eerder aangehouden politiemol, die ook informatie lekte aan criminelen.

Politieagenten beveiligen een gebouw van de Universiteit Leiden. Foto Bart Maat / ANP

Een 45-jarige politieagent uit Eindhoven is aangehouden voor het schenden van zijn ambtsgeheim. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Nog geen verband met eerder aangehouden politiemol

Uit het onderzoek is geen verband gebleken met de zaak van de 28-jarige ‘politiemol’ die sinds september vastzit. NRC-redacteur Marcel Haenen sprak met een woordvoerster van het OM:

“Ook de eerder aangehouden mol, Mark M., opereerde in het arrondissement Oost-Brabant. De agent uit Eindhoven die nu is aangehouden zou informatie uit onderzoeken waar hij zelf aan meewerkte hebben verstrekt aan de onderwereld. Deze zaak is volgens de woordvoerster vooralsnog niet zo groot als die van Mark M..”

Nog twee andere agenten aangehouden

Welke informatie er precies is gelekt, is niet bekend. De politie heeft ook een 41-jarige en een 53-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van vuurwapenbezit en het uitlokken om te lekken. De onderlinge verbanden tussen de drie aangehouden verdachten worden op dit moment nader onderzocht.

De drie mannen zitten vast en hun woningen worden doorzocht. Ze mogen behalve met hun advocaat geen contact hebben met de buitenwereld. Het OM wil verder niets zeggen over de zaak omdat het onderzoek anders geschaad zou kunnen worden.

    • Carlijn Vis