Air France schrapt duizend banen

Air France wil komend jaar circa duizend banen schrappen. Dat liet topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM gisteren weten. Twee weken geleden maakte de luchtvaartmaatschappij bekend tot eind 2017 2.900 arbeidsplekken te willen opheffen. Toen ontstond veel commotie: woedende werknemers bestormden de vergaderzaal en directieleden moesten met hulp van beveiligers in veiligheid worden gebracht. Dit weekeinde meldt het bedrijf dat duizend banen sowieso verdwijnen, maar dat met een hervatting van de onderhandelingen het schrappen van de overige 1.900 en gedwongen ontslagen voorkomen kan worden. Het banenverlies in 2016 zal verlopen via vrijwillige vertrekregelingen, aldus De Juniac. Bij de Franse luchtvaartmaatschappij werken bijna 64.000 mensen. (Reuters)