Janet Jackson en haar broer zijn verenigd

Na de dood van Michael was Janet Jackson een tijdje uit beeld. De net verschenen comeback-cd Unbreakable is een triomf. Alert, actueel, stijlvol en avontuurlijk laveert Jackson door zeventien nummers; van house tot freakfunk en pop-odes. Haar stem is een feest: lager en stabieler dan Michael, maar met nog altijd die hoge uitstulpingen en wulpse bochten maakt ze iedere noot aantrekkelijk. Het hijgen en fluisteren van toen is minder belangrijk. Jackson klinkt kloek en stoer en soms bovenwerelds ijl als Michael, in het indrukwekkende The Great Forever. De melodieën zijn soepel maar niet voor de hand liggend. De instrumentaties, van oudgediende Jackson-collega’s Jimmy Jam en Terry Lewis, kregen bizarre elementen zoals de onderaardse stofzuigerklanken in dancenummer Shoulda Known Better, of een glazige akoestische gitaar in Lessons Learned. Janet verenigde het beste van zichzelf en dat van haar broer.