Israëlische soldaat gedood bij aanval busstation

De aanvaller, gewapend met een vuurwapen en een mes, werd gedood.

Een gewond geraakte politieman wordt uit het busstation gehaald. Foto Dudu Grinshpan / AFP

Bij een aanval op een busstation in de Israëlische stad Beersheba is een militair gedood en zijn tien mensen gewond geraakt. De Arabische aanvaller had een vuurwapen en een mes en is doodgeschoten, meldt AP. Het is een van de vele gewelddadige incidenten van de afgelopen maand.

Onder de gewonden zijn vijf politiemensen en vijf burgers. De politie opende ook het vuur op een buitenlander die vermoedelijk ten onrechte werd aangezien voor een mede-aanvaller. De man, volgens Israëlische media een in Israël woonachtige Eritreeër, is volgens Haaretz overleden.

Het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden van afgelopen maand laaide op naar aanleiding van spanningen over een voor zowel moslims als joden heilige plek in Jeruzalem. Later verspreidde de onrust zich naar Arabische buurten in Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Israël, schrijft AP. Sindsdien zijn er veel aanvallen geweest van Palestijnen - vaak steekpartijen. De inzet van duizenden Israëlische politie-agenten en militairen en andere strenge veiligheidsmaatregelen hebben aan het geweld tot nu toe geen eind kunnen maken.

    • Bastiaan Nagtegaal