Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

De Martin Garrixizer en andere handige naamtools

Vijf hulpmiddelen om te perfecte naam te vinden voor iedere droomcarrière.

Screenshot martingarrixizer.com

Eigenlijk heet hij Martijn Garritsen, maar omdat ze dat in het buitenland niet kunnen uitspreken noemt hij zich Martin Garrix. De succesvolle dj (nummer drie van de wereld) was gisteren te gast bij Zondag met Lubach, waar een handige tool werd gepresenteerd: de Martin Garrixizer.

Als presentator Arjen Lubach de overstap maakt van de televisiestudio naar de dj-booth moet hij zichzelf volgens de Martin Garrixizer Arthur Lubax noemen. Dat lijkt Lubax overigens wel te zien zitten, getuige het nerdminuutje dat hij zich gisteren in de uitzending permitteerde.

Garrixizen is ook een hit op Twitter (Twitex).

Wie geen dj wil worden maar spits voor het Braziliaanse nationale voetbalelftal kan gebruikmaken van Brazilname - de enige manier voor Memphinho en Huntelaezo om nog naar het WK te gaan.

Ook handig: de tool What’s your ghetto name? Als er ooit nog een ‘Hoe heurt het eigenlijk in the hood’ gemaakt wordt, valt Jort Kelder als Jovantay Macavelli met de etiquettegids van Flaminga Foshizzle (Amy Groskamp-ten Have) vast niet zo op.

Altijd al gedroomd van een naam als Blubberbutt Curdlesnoot of Boilerdang Creamsicle? Probeer deze Benedict Cumberbatchgenerator. En wie een conceptstore wil beginnen voor vintage snorrenkrullers kan inspiratie opdoen bij de Hipster Business Name Generator.

Screenshot Hipster Business Name

Screenshot Hipster Business Name

Rest tot slot natuurlijk de vraag wat er gebeurt als je de naam Martin Garrix Garrixizet:

Screenshot Martin Garixizer

Screenshot Martin Garixizer