Nieuwe acties ambulancepersoneel: alleen rijden voor spoedgevallen

Ambulances rijden vandaag, woensdag en vrijdag in grote delen van het land alleen voor spoedgevallen. Enkele uren lang gaan alle andere ritten niet door. Het personeel van de ambulances staakt opnieuw, omdat het een betere cao wil. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft de acties gisteren aangekondigd. Op alle drie de dagen zijn er acties in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, het noorden van Noord-Holland en Kennemerland. Het zuiden van Gelderland is vandaag en woensdag aan de beurt, Flevoland op woensdag en vrijdag, de Gooi- en Vechtstreek alleen op woensdag. De ambulancemedewerkers staakten afgelopen maandag en woensdag ook, evenals de woensdag daarvoor. Zij zitten al tien maanden zonder cao. Ze willen onder meer koopkrachtverbetering en betere arbeidsomstandigheden. (ANP)