Aanslagen in Israël: dode en gewonden

Bij een schietpartij in een busstation in de Israëlische plaats Beersheba is gisteren een dode gevallen. Acht mensen raakten gewond. De schutter viel ook mensen aan met een mes. De dader schoot een Israëlische soldaat in het busstation dood met een pistool en gebruikte daarna het vuurwapen van het slachtoffer om in het rond te schieten. In eerste instantie brachten de autoriteiten naar buiten dat er twee, vermoedelijk Palestijnse, daders waren. Later bleek het om één persoon te gaan. De identiteit van de dader is nog niet bekend, aldus de lokale politiechef. De tweede man raakte gewond door schoten van de politie: het ging volgens Israëlische media om een man van Eritrese afkomst. Zaterdag werden in Hebron en Jeruzalem drie Palestijnen gedood van wie gezegd wordt dat ze met messen Israëlische grensbewakers wilden aanvallen. (NRC)