Problemen met drinkwater bij noodopvang vluchtelingen

Burgemeester John Berends van Apeldoorn heeft gisteren een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen. Hij kwam daar langs omdat er problemen waren met het drinkwater.

De watertanks op het terrein waren bijgevuld op een manier die mogelijk niet hygiënisch is geweest, waardoor het niet zeker was dat het drinkwater helemaal schoon zou zijn. De tanks waren sneller leeggeraakt dan de bedoeling was, doordat er veel meer is gedoucht dan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers had ingeschat.

Intussen zijn achthonderd literflessen drinkwater aangevoerd. Het water uit de tanks is wel veilig om te douchen en de wc mee door te spoelen, aldus de gemeente.

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft hulp aangeboden. De noodopvang maakte tot nu toe geen gebruik van Vitens, omdat het zijn water betrekt van een bedrijf dat ook watervoorziening regelt voor festivals. In de noodopvang in Apeldoorn worden 480 vluchtelingen opgevangen op een terrein naast de skeeler- en ijsbaan. Ze zijn ondergebracht in paviljoens.(ANP)