Weer EK-goud voor baanwielrenster Ligtlee

Na goud op de sprint wint Elis Ligtlee ook de Europese titel op de keirin.

Elis Ligtlee tijdens de medailleceremonie voor het onderdeel sprint. Ze won vanavond opnieuw goud op de keirin. Foto Anthony Anex/EPA

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft de Europese titel op de keirin veroverd. Het is voor de 21-jarige Nederlandse al de vierde medaille van dit EK, na goud op de sprint, zilver op de 500 meter tijdrit en brons op de teamsprint.

Achter haar werden de Franse Virginie Cueff en de Russische Ekaterina Gnidenko respectievelijk tweede en derde tijdens de finale in het Zwitserse Grenchen. Ligtlee was in 2013 ook al Europees kampioene op het onderdeel keirin, waarbij tussen de vier en negen renners op de baan sprinten om de overwinning.

Nederland beleeft een zeer succesvolle editie van het EK. Naast alle plakken voor Ligtlee waren er andere gouden medailles voor de Nederlandse mannen bij de teamsprint, en twee voor Jeffrey Hoogland op de onderdelen sprint en tijdrit. Ook was er zilver voor Kirsten Wild op de discipline scratch. In totaal zijn er vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles veroverd.

    • Sam de Voogt