Vreemde en normale provincies, duurste huizen op Funda, rectificatie van Albert Heijn

Foto ANP

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Sorry, Flevoland. NRC Q rangschikte de twaalf provincies van Nederland van vreemd naar normaal, op basis van 21 sociaal-economische en demografische indicatoren. En Flevoland blijkt dus best een beetje vreemd. Hoe scoort jouw provincie?

2. Kijk dan meteen of er in jouw gemeente nog huizen van een paar miljoen euro te koop zijn. Dit zijn de tien duurste huizen op Funda.

3. De beste topman ter wereld? Nee, dat is dus niet Mark Zuckerberg, Tim Cook of Elon Musk. Dit is de perfecte baas wél.

4. Wat een goede baas in ieder geval kan: delegeren. Vind je dat lastig? Het is te leren. Net als netwerken op een werkborrel. Of complimentjes geven aan collega’s. En wat dacht je van een referentie schrijven?

5. Verloren bagage of een niet-bezorgd pakketje: erover klagen op sociale media helpt. Nederlandse bedrijven gaan er nogal vaak door de knieën voor klanten. Zo zeggen ze sorry.

6. Ook Albert Heijn bood deze week (een soort van) excuses aan. Het rectificeerde gezondheidsclaims uit het septembernummer van Allerhande, onder meer gedaan door voedselblogger Rens Kroes. Want geraffineerde suikers zijn toch niet per se gezonder, aldus de supermarkt. Toch?

7. Playboy zonder naakt, is dat niet als Heineken zonder bier? Valt mee. Meer bedrijven stopten al met hun klassieke bedrijfsactiviteit. Ook het Amerikaanse Procter & Gamble stoot onderdelen af: het gigabedrijf wil namelijk kleiner worden.

8. Deze week werden de Effie Awards uitgereikt, de meest prestigieuze reclameprijzen van Nederland. Dit zijn de vijf belangrijkste trends in reclameland.

9. Is een Ferrari je veel te duur? Voor 50 dollar heb je er een stukje van.

    • Annemarie Sterk