Vier Palestijnen gedood na geweld tegen politie

Aanvallen konden plaatsvinden ondanks verscherpte veiligheidsmaatregelen.

Een Israëlische politieman fouilleert een Palestijn in Jeruzalem Foto: Ammar Awad / Reuters

De Israëlische politie heeft vandaag ten minste vier Palestijnen doodgeschoten die hen probeerden neer te steken. Dat meldt persbureau AP.

De doden vielen bij verschillende incidenten in Jeruzalem, waar al wekenlang over en weer geweld wordt gebruikt door Palestijnen en de Israëlische autoriteiten. Eerder deze week werden verhoogde veiligheidsmaatregelen ingesteld rond Palestijnse buurten naar aanleiding van eerdere steekpartijen.

Politie schiet op Palestijnse aanvallers

Vanmorgen werd een 16-jarige Palestijnse jongen doodgeschoten nadat hij een mes had getrokken tegenover Israëlische agenten. Hij zou zijn gevraagd zich te identificeren omdat omstanders zeiden dat hij zich verdacht gedroeg.

Later op de dag stak een andere Palestijnse aanvaller een politieagent neer in een buitenwijk van Jeruzalem. Hij verwondde een lid van de paramilitaire politie voordat hij werd neergeschoten. De aanvaller bezweek aan zijn verwondingen.

De drie andere steekpartijen vonden plaats in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Bij twee steekpartijen werd de aanvaller doodgeschoten, over de conditie van de derde is niets bekend. Een Israëlische agente en een soldaat raakten lichtgewond.

    • Sjoerd Klumpenaar