Moederbedrijf Tinder naar de beurs

Match Group wil met de beursgang 100 miljoen dollar ophalen

Het moederbedrijf van Tinder, Match Group, gaat naar de beurs. Foto ANP / Lex van Lieshout

Match Group, het moederbedrijf van datingapp Tinder, gaat naar de beurs. De onderneming heeft vrijdag de benodigde papieren ingediend om een notering te krijgen aan de Nasdaq-index, zo meldt persbureau Bloomberg.

Match Group, dat op haar beurt weer een divisie is van mediabedrijf IAC, hoopt met de beursgang 100 miljoen dollar (ruim 88 miljoen euro) op te halen. Het bedrijf behaalde vorig jaar een winst van 148 miljoen euro, terwijl de omzet 888 miljoen euro bedroeg.

In de portefeuille van Match Group zitten naast Tinder ook datingsites als OkCupid en Match.com. Later dit jaar komt daar met PlentyOfFish nog een ander - met name in de Verenigde Staten en Canada - groot datingplatform bij. Die onderneming wordt voor 575 miljoen dollar (506 miljoen euro) overgenomen. Match Group heeft naar eigen zeggen wereldwijd 59 miljoen actieve gebruikers.

    • Jorg Leijten