Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Met deze goal schrijft Cristiano Ronaldo clubhistorie

Met zijn goal tegen Levante streeft Ronaldo Raúl voorbij als topscorer aller tijden.

Foto: Juan Medina / Reuters

Cristiano Ronaldo heeft met zijn doelpunt tegen Levante geschiedenis geschreven voor zijn club Real Madrid.

In de 29e minuut schoot Ronaldo van net buiten het strafschopgebied de 2-0 binnen, waarmee hij op een doelpuntentotaal van 324 komt. Daarmee streeft hij de Spanjaard Raúl voorbij als topscorer aller tijden van Real Madrid.

Raúl had voor zijn 323 doelpunten overigens ruim twee keer zoveel wedstrijden nodig als Ronaldo; waar Raúl zijn doelpunten maakte in 741 wedstrijden voor De Koninklijke, deed Ronaldo dat in 310 wedstrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam Ronaldo de Gouden Schoen in ontvangst. Die prijs gaat jaarlijks naar degene die de meeste doelpunten maakt in een Europese competitie.

De enige andere Real-speler die meer dan 300 keer scoorde was Alfredo Di Stefano, hij scoorde er 308 in 396 wedstrijden.