Leider Amsterdamse No Surrender dood gevonden

Hij zou een van de mannen zijn die vermoord werden gevonden in Brabant Hooge Zwaluwe, zeggen bronnen tegen het Parool. De ander zou de 34-jarige Macedoniër Muljaim Nadzak zijn.

Foto ANP / Olaf Kraak

De voorman van de Amsterdamse afdeling van motorbende No Surrender is overleden. Dat meldt de Amsterdamse tak van de motorclub op Facebook. Het gaat om de Amsterdammer Brian Dalfour.

Hij is een van de mannen zijn die afgelopen donderdag vermoord werden gevonden in het Brabantse Hooge Zwaluwe.

Update 20:45: ‘tweede dode is 34-jarige Macedoniër’
Bronnen melden aan Het Parool dat de in Macedonië geboren Muljaim Nadzak het tweede slachtoffer zou zijn. De 34-jarige Nadzak werd gearresteerd wegens betrokkenheid bij de moord op de Friese wiethandelaar Henk Eker in 2013, maar werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De politie wil desgevraagd niets kwijt over de identiteit van de slachtoffers, omdat het formele sectietraject en daaropvolgende identificatieproces nog niet voltooid zijn.

Zichtbare verwondingen

Volgens Het Parool was Dalfour een beroepscrimineel die in het verleden contact zou hebben gehad met de vorig jaar geliquideerde Gwenette Martha. Op de Facebook-pagina van de omstreden motorclub is een paar uur geleden een foto geplaatst met de tekst ‘r.i.p’ (requiescat in pace). Verschillende leden van de motorclub en bekenden van Dalfour maken op Facebook melding van zijn dood.

Het stoffelijk overschot van de twee mannen werd gevonden bij een recreatiewoning in het poldergebied van Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen). Op basis van de zichtbare verwondingen maakte de politie op dat de twee mannen door geweld om het leven zijn gekomen. Het onderzoek naar de toedracht van het misdrijf loopt nog.

    • Laura Klompenhouwer