Meer Palestijnen gedood en heilige plek vernield

Een Palestijnse man in een geel persvest heeft gisteren in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever een Israëlische soldaat neergestoken. Dit gebeurde een paar meter naast een Palestijns protest net na het middaggebed, meldde AP. De aanvaller is meteen neergeschoten en gedood door de militairen. Volgens het Israëlische leger had de Palestijn „zichzelf verkleed als een fotojournalist.” De neergestoken militair is voor medische behandeling geëvacueerd. Ook is vlakbij Erez, op de grens van de Westelijke Jordaanoever, bij ongeregeldheden een Palestijn gedood door Israëlisch vuur. Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft tegen AFP en Haaretz gezegd dat 27 mensen gewond zijn geraakt. Eerder op de dag gooiden in Nablus tientallen Palestijnen brandbommen naar de tombe van Joseph, een voor joden heilige plek. Het vuur werd door de Palestijnse veiligheidsdiensten geblust. De huidige oproer in Jeruzalem en de Oostelijke Jordaanoever is al jaren niet zo serieus geweest. Tot nu toe heeft het conflict 36 Palestijnse en zeven Israëlische leven geëist. (NRC)