Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Tweede goud voor Hoogland

Jeffrey Hoogland heeft vrijdagavond op de EK baanwielrennen in Grenchen zijn tweede gouden medaille veroverd. De Nederlandse sprinter versloeg in de finale van de individuele wedstrijd de Duitser Max Niederlag. Daar had hij maar twee ritten voor nodig. In de eerste toonde Hoogland, met de titel in de teamsprint al op zak, zijn kracht en kwaliteiten in een lange sprint. In de tweede probeerde de Duitser hem nog veel eerder te verrassen met een aanval. De Oranje-troef duwde zijn wiel toch net iets eerder over de streep. De Pool Damian Zielinski, in de halve finale verslagen door Hoogland, pakte het brons. Bij de vrouwen is vrijdagavond Elis Ligtlee Europees kampioene op de sprint geworden. De 21-jarige Nederlandse baanwielrenster, in februari op het WK in Frankrijk al goed voor zilver, versloeg in de finale de Russin Anastasia Voinova. Ze had daar twee ritten voor nodig. Het brons was voor de Duitse Kristina Vogel, de regerend wereldkampioene. (ANP)