Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Human interest

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van september

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In september was dat 'Stilleven'. De publieksprijs ging vorige week al naar Wendy van Leth. Zij wil met haar foto Restant van een ander leven het faciliteren van schoon drugsgebruik bespreekbaar houden. De vakjurypijs gaat naar de inzending van Marc Terstroet, gepensioneerd vormgever en fotoamateur, waarvan de vakjury zegt: "Marc heeft met deze foto een hedendaagse invulling gegeven aan het traditionele stilleven. Bevreemdend, origineel, met gevoel voor humor en oog voor compositie maakt hij met enkel een vis en twee eierdopjes een heel prikkelend tafereel." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's van augustus (thema: Vakantie in Nederland), van juli (thema: Straatfotografie), juni (thema: Natuur), mei (thema: Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens).
De winnaar: Marc Terstroet, vis vis.
Marc Terstroet
2. Old Dashboard
Patrick de Waele
3. Koffie
Sterre van der Well
4. Vier vijgen
Emile Peters
5. Rookworst
Ton Lotterman
6. Stilleven Mytilus Edulis
Studio Skwit
7. Sunprise!
Nienke Meek
8. The Way Out
Ronald van Beek
9. Uit de tuin
Renske Moes
10. Stilleven
Rik Schuiling
Winnaar van de publieksprijs: Wendy van Leth, Restant van een ander leven.
Wendy van Leth