Ouders richten belangenclub voor beginnende jonge dj’s op

Tijdens het Amsterdam Dance Event is vrijdag een belangenorganisatie voor jonge dj’s gelanceerd. Deze Dutch DJ Foundation wil opkomen voor goede contracten en bescherming van auteursrechten. Ook wil de club een gesprekspartner voor de overheid zijn en werken aan betere voorlichting. De organisatie is opgericht door de ouders van een aantal vooraanstaande dj’s, zoals Martin Garrix en Hardwell. Ze willen vooral de belangen behartigen van beginnende dj’s die jong ontdekt worden en een contract krijgen aangeboden, zegt woordvoerder Michiel van Kleef, de stiefvader van dj Headhunterz. „Voordat je het weet hebben ze hun rechten weggetekend en zijn die eigendom van een platenlabel. Het is een ondoorzichtige wereld, waarin iedereen veel geld wil verdienen.” De jongeren zijn hier volgens Van Kleef niet in geïnteresseerd. „Zij willen maar één ding doen: muziek draaien.” (ANP)