m/v van de week siegfried woldhek

Gedenkwaardige week. Niet alleen het grote Oranje ging roemloos ten onder tegen Tsjechië (3-2) – en werd daarmee uitgeschakeld in de kwalificatie voor het EK Voetbal – ook het kleine Oranje verloor. „Ik zag geen spelers die hun rug hebben gerecht na een tegenslag”, zei bondscoach Fred Grim van Jong Oranje na de nederlaag tegen Slowakije (3-1).

Waarmee de crisis in het nationale voetbal compleet is. Slap spel, demoralisatie, KNVB-bestuurders die teren op oude successen, nauwelijks hoop op verbetering.

En op velden en straatpleinen vragen F-pupillen zich af wie nu hun idolen moeten zijn. Zonder helden gaat het niet. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Maar wacht even. Hoop is er altijd. Onder de F’jes van nu zal toch wel een talent zitten dat de fakkel van de werkelijk grote voetballers overneemt? Het kan even duren voordat ze tot wasdom is gekomen. Ze – want de hoop ligt bij de vrouwen.

    • Siegfried Woldhek